Wysłany: Pon 01 Lis, 2010 04:32 Trzecie zdanie z sześćdziesiątej szóstej strony.
zabawa jest prosta: bierzemy książkę, którą mamy akurat pod ręką (może być aktualnie czytana, może być jakaś zabłąkana owieczka) i wpisujemy trzecie zdanie z sześćdziesiątej szóstej strony (w różnych miejscach widziałam różnie to sobie wybieram tak). żeby było ładnie dorzucamy tytuł i autora. jeśli strona zaczyna się kontynuacją zdania z poprzedniej - pomijamy i liczymy od pierwszego pełnego zdania na danej stronie. a nuż zainspiruje ono kogoś do przeczytania naszej książki
wierzę w Was
mój cytat:
Cytat:
Przechodzący mimo nauczyciele również przystępowali, tak, że wkrótce otoczyła Rasputina gromadka pytających, okazujących najwyższe zainteresowanie dla jego trafnych odpowiedzi.
René Fülöp Miller, "Święty demon Rasputin i kobiety".
_________________ Without music, life would be a mistake. Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty. Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
"Zasady są dla ludzi dośc niejasne, choć wydaje się, że celem rozgrywki jest, by widzieć wszystkie inne koty, samemu pozostając niewidocznym."
Terry Pratchett "Kot w stanie czystym"
_________________ "Nienawidzę całej tej *** ludzkiej rasy. Jedyną prawdziwą przyjemnością w obcowaniu z nią było jej mordowanie."
Carl Panzram, Waszyngton 1922
Wysłany: Pon 01 Lis, 2010 11:05 Re: Trzecie zdanie z sześćdziesiątej szóstej strony.
Cytat:
A tamten - to petersburski fircyk ... ich tam hurtem fabrykują, wszystkich na jedno kopyto, a wszystko to hołota.
Lew Tołstoj, "Anna Karenina"
btw,
ionee napisał/a:
Od roku leży na mojej półce i czeka na przeczytanie
_________________ Do you not cross the border line
Between good and evil?
You got to find your own state of mind
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere [Cosmic Gate - Mental Atmosphere]
W przypadku przestrzennego stanu naprężeń głównych sigma_z < sigma_y < sigma_x, naprężenia normalne sigma_alfa, dla dowolnie, ukośnie poprowadzonej płaszczyzny obliczamy z zależności (3.8a), a naprężenia styczne (3.8b), przy czym alfa_1, alfa_2, alfa_3 - kąty, które tworzy normalna n tej płaszczyzny z poszczególnymi kierunkami naprężeń głównych x, y, z.
Henryk Głowacki - Mechanika Techniczna i Wytrzymałość Materiałów.
Ok, pewnie nie o to chodziło, ale co ja poradzę, że akurat to było pod ręką.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie od razu wierzą w ich prawdziwość." - Abraham Lincoln
Uchodząc z wylotu doliny, gdzie tereny choć wciąż jeszcze malownicze, były jednak mniej dzikie i bardziej otwarte, rozpościerała się przed nimi długa wstęga drogi, którą podążały, gdy po raz pierwszy przybyły do Barton.
Wysłany: Wto 02 Lis, 2010 22:57
Cytat:
W Londynie nie ma takiego adresu jak "R. Street West", przypuszczam jednak, że można by uznać "R. St." za dziwny skrót Regent Street, która dochodzi do Conduit Street.
Patricia Cornwell, "Kuba Rozpruwacz. Portret zabójcy".
drevash napisał/a:
ionee napisał/a:
Od roku leży na mojej półce i czeka na przeczytanie
moja jest w mojej rodzinie dłużej niż ja całkiem fajnie się czyta
_________________ Without music, life would be a mistake. Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty. Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.