"Klara, wznosząc niewidzące oczy ku górze, dygotała i wiła się pod gwałtownymi uderzeniami wykonywanymi przez nauczyciela muzyki między jej bladymi i drżącymi udami"
Carlos Ruiz Zafon - "Cień wiatru".
_________________ "Nil admirari - niczemu się nie dziwić"
Horacy.
_________________ Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.
Żałosna śmierć jest gorsza od żałosnego życia.
- Gregory House, MD
Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 10:24
" - Nie zrozumieliście - odparł zmęczonym tonem jeździec. - Boję się was tak bardzo, że kręgosłup mam jak z galarety. Ale w tej chwili cierpię na przedawkowanie grozy. Kiedy mi to minie, znajdę czas, żeby się was przyzwoicie przestraszyć."
Terry Pratchett Kolor magii s. 14 (!)
Wiem, że nie z 66 strony i że nie trzecie zdanie, ale wszystkim fobikom i lękowcom życzę takiego dystansu do strachu
"Wreszcie Mistrz ukazał się w obramowaniu portiery, zgarbiony, niski człowiek o bystrych, przebiegłych, głęboko osadzonych oczach pod wysokim sklepionym czołem i sceptycznym wyrazie ust."
''O czternastej została mu ostatnia nie zmięta kartka''
''Skalpel'' - Paul Carson
_________________ ''Śpi. Nie mam zamiaru go budzić. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przyszło mu do głowy, jak bardzo sen jest podobny do śmierci. Może gdyby to wiedział, nie spałby tyle. A może właśnie dlatego to robi...''
Walczy.
Ostatnio zmieniony przez MissCharming Sob 04 Lut, 2012 20:51, w całości zmieniany 1 raz
"Później, w czasie gdy Palestyna znajdowała się pod rzymską okupacją, Paweł z Tarasu utworzył sektę chrześcijan - już nie tak bezlitośnie monoteistyczną i bardziej otwartą na Żydów z całego świata"