mloda92 - mloda, bo jestem jeszcze młoda (a poza tym na innych forach/stronach itd też mam podobny nick), a 92 to skrócony rok mojego urodzenia - 1992 Nie chciałam mieć wszędzie w sieci jednego nicku, dlatego m.in. tutaj mam z tym '92
_________________ 'Samotna jak wilk żyjący w stadzie' - teraz szczęśliwa jak Wilczyca żyjąca z ukochanym Wilkiem
"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles
Mój nick... wziął się od Księżyca. Luna w mitologii rzymskiej była boginią Księżyca, do dziś w językach romańskich funkcjonuje podobne słowo. Wybrałam nick, bo kojarzy się z nocą, mrocznym nastrojem, lunatykowaniem i ogólnie czymś "dziwnym". Oprócz tego pamiętam, że w jednej z książek L.M. Montgomery czytałam, że blask księżyca jest niebezpieczny, sprawia, że ludzie stają się "dziwni"
A kiedy rejestrowałam się na drugim fobikowym forum, pomyślałam, że wszyscy jesteśmy lekko dziwni, tak pozytywnie rzecz jasna I do głowy wpadł mi ten nick. Przyzwyczaiłam się, więc tutaj też go użyłam przy rejestracji.
W internecie mam kilka nicków, czasem mi się mylą. Luną jestem tylko na dwóch fobikowych forach.
A co do innych nicków:
Obcy, myślałam, że interesujesz się kosmitami, czy coś w tym rodzaju
Nika, masz bardzo ładne imię
Cytat:
W końcu kto by nie chciał być elfem ze Śródziemia
Oj tak...
I podoba mi się "historia nicku" Divinusa i Shake'a.
_________________ "...Everything Happens For A Reason..."
Locke (Lost)
Wpierw był Antychryst. Sam nie wiem dlaczego? Bo jestem religijnym "buntownikiem", poza tym nie miałem pomysłu jakich przybrać nick w wirtualnym świecie, więc sobie wymyśliłem taki a nie inny Natomiast Antyk jest wymyślonym przez użytkownika jednego forum dla ateistów skrótem od "antychrysta", który to skrót teraz używam, bo "antychryst" źle się kojarzy
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
_________________ Mondays I sleep away
Tuesdays I lay awake
Wednesdays, they are the worst
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe