Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Święta/Wigilia
Autor Wiadomość
Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 15:11   Święta/Wigilia

Nie jestem miłośnikiem świąt szczerze mówiąc, zawsze mi smutno, wszyscy się cieszą, wielkie kolejki w sklepach a ja zawsze się jakoś tak dziwnie nakręcam. Co do tłoku w sklepach to też jest to takie dziwne, jakby prześcigali się kto więcej napieprzy do koszyka a później połowa idzie do wywalenia...

Undercia 

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 15:53   

:cry:
Ostatnio zmieniony przez Undercia Czw 12 Mar, 2009 18:36, w całości zmieniany 1 raz  

eks88 

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 16:22   

Undi mnie też mimo wszystko brakuje ojca przy stole. Pracuje już 4 lata za granicą. Ogólnie też nie lubie tej sztucznej atmosfery kiedy cała rodzina zbiera się na siłe przy stole a naprawde wszystkich to tylko męczy.

renata.p.1975 

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 16:27   

Obecne święta dla mnie są tylko czasem który mogę spędzić z moja mama,parę dni tylko dla mamy.
Kiedyś święta miały swój urok.
Zapach był inny...
Były rzeczy które były tylko dla okresu świat tak samo jak niektóre artykuły spożywcze można było tylko kupić na święta. Wtedy pomarańcze miały inny zapach i smak,wtedy choinka wyglądała inaczej,kolęda brzmiała tak pięknie. Obecne święta nie mają tego czegoś,pomarańcz stał się codziennością choinka stała się zbyt sztuczna.
Brakuje mi bardzo tamtych czasów,czasów kiedy święta miały swoją niepowtarzalną magię,magię która otwierała serca i dawała im ta niepowtarzalną miłość....
Ech chyba się rozmarzyłam :mrgreen:

nika811

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 17:37   

Ja podobnie jak Admin. Bardzo lubię atmosferę świąt. Lubię całe to swiąteczne zamieszanie (porządków przed-świątecznych tylko nie lubię :-P ). Lubię wspólne rodzinno - sąsiedzkie spotkania i kolędowania (w tym roku będzie nieco smutniej bo zabraknie dwóch bliskich osób :cry: - ale tak to w życiu bywa). Lubię wspólne przygotowania: ubieranie choinki, gotowanie, pieczenie i nawet zakupy. Lubię wieczorem wigilijnym iść do kościoła i śpiewać kolędy. Wogóle okres świąteczno - noworoczny to najpiękniejszy czas w roku :mrgreen: .

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 18:03   

Nie lubię świąt.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Luna

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 18:08   

Bardzo lubię święta. To wspaniały okres. Lubię nawet robić świąteczne porządki, żeby wymieść brudy mijającego roku :-) Poza tym zakupy, ta cała krzątanina, kolędy - to są piękne pieśni, zapachy potraw w całym domu... I chwile spędzone z rodziną, rzecz jasna. Dla mnie święta mają dużą wartosć duchową, a ta cała komercjalizacja jest irytująca, no ale trzeba przywyknąć :-)
W tym roku, niestety, zabraknie Dziadka, ale za to będzie narzeczona mojego brata. Cóż, tak to już jest.
Nie przepadam za spędzaniem czasu z dalszą rodziną, wiadomo, nieśmiałość, ale w święta jakoś to znoszę.
Ogólnie: to naprawdę magiczny okres :-)

Makaron 

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 18:52   

Kiedyś lubiłam święta, ale od kiedy relacje z bratem i innymi sie popsuły stał sie to dla mnie najzwyklejszy dzień pełen żarcia nieładnie mówiąc;/

Kazimierz Matan

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 00:06   

Zawsze uwielbiałem ten czas. Eh..jedne z najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa..to te, które kojarzą mi się ze świętami w rodzinnym gronie. To jak razem z bratem ubierałem choinkę, jak wyczekiwaliśmy [a własciwie to ja wyczekiwałem, bo najmłodszy w rodzinie byłem ;P], kiedy zjemy..i ruszymy zobaczyć, co tam lezy pod choinką :-D ..No, i okres przygotowań .. rodząca sie kolędowa euforia.. potem przygotowania w kuchni [które początkowo należały głównie do siostry.. dzisiaj ja się tym lubię zająć ;) ] i.. ostatnie mycie podłogi po 'buszowaniu' w kuchni [taki symbol..że przygotowań koniec..zaraz zaczniemy ubierać stół wigilijny]. A potem wyprawa na pasterkę.. wspólne kolędowanie. Następnie 1 dzień świąt..taki zupełnie spokojny, zrelaksowany dzień..
Ehh.. powoli jednak coś we mnie z tego uczucia zamiera.. z roku na rok, mniej tej radości.. ubieranie choinki starciło smak, kolędowanie też nie jest tym samym.. Nie chcę, aby mi ten czas spowszedniał..

Endorfina 

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 02:38   

lubie w swieta chlac alkohol i dostawac prezenty :mrgreen: szczere co? :lol:

nie lubie czesci rodzinki wiec od 2 lat staram sie ich nie odwiedzac bo sa ******!!! :mrgreen:

HALLeluYahhh...Demoralizatorka, suczyna,cZaisz?

manu 
Infinita Tristeza

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 10:19   

Jak ja nie trawię świąt. Kiedyś cała rodzina zjeżdżała się do dziadka i to mi się podobało, ale dorosłem, zrozumiałem. Teraz każdy spędza osobno i dobrze bo bym nie wytrzymał tego zakłamania. Ten wielki syf w trakcie przygotowań. Nie jestem zbyt uczuciowy, więc ta cała sielska atmosfera mnie rozpieprza, te światełka na każdym domu, ciężarówki coca-coli w tv, nieszczęsny Kevin. Zazwyczaj po wigilii bierzemy z kumplem butle ballantines'a, do tego inne różne rzeczy i do domu wracam w pierwszy dzień świąt.

Endorfina 

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 20:21   

a ja w te swieta pracuje,tylko 25 grudnia mam wolne a tak to pracuje...eh :-/ :-? :-x :twisted:

HALLeluYahhh...Demoralizatorka, suczyna,cZaisz?

manu 
Infinita Tristeza

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 21:25   

Znam ten ból Endorfina, praca w piątki, świątki i niedziele, do tego nocki. Co z tego, że np. wtorek masz wolny jak wszyscy znajomi pracują... :roll:

Samantha 

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010 04:01   

Lubię święta Bożego Narodzenia. Mają one specyficzną atmosferę, która jest dla mnie przyjemna.

Karolek 

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010 07:37   

Ja tez lubie swieta :)

Ale w Norwegii sa jakies takie smutne.....

Stojąc naprzeciwko świata miała nie łapać nas trema

Podnieś ręce do góry, może nie zaczną strzelać

Odpowiedz do tematu