Zamiast narzekać, że wam zimno, cieszcie się, że Europa jest stale ogrzewana przez Golfsztrom, dzięki czemu nasz klimat jest cieplejszy o jakieś 10 stopni niż na tej samej szerokości geograficznej w Ameryce Płn. i Azji Gdyby nie ten prąd zatokowy, dopiero byśmy mieli zimy z -40/-50 każdego roku, no i jeszcze większe narzekanie wiecznie niezadowolonych Polaków, jakby pierwszy raz w życiu przeżywali tę porę roku Kiedyś takie zimy zdarzały się częściej i jakoś ludzie nie narzekali, a teraz i ludzie i media robią z tego wielką sensację
A ja sobie jeżdżę na rowerze i śmieję się z narzekających
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Komarów jest mniej w czasie suszy, bo komarzyce składają jaja na wodzie. Jeśli wiosna będzie sucha, to komarów powinno być mniej Ciepła i sucha pogoda im nie sprzyja, co do mrozów to nie wiem, ale w zimie komarzyce raczej nie składają jaj
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Obecna pogoda jest w porządku, wolę żeby było zimno i słonecznie, niż szaro a trochę cieplej. Szkoda mi tylko bezdomnych, że wielu z nich zamarzło na śmierć
Oj dziś jest pięknie 1000 razy wolę taką zimę niż taką jaką mieliśmy ostanie dni czyli mróz, mróz i jeszcze raz mróz. Teraz jest przynajmniej cieplej, tak więc można spokojnie sobie wyjść z domu, a do tego wszystko białe Co prawda za parę dni będzie chlapa i błoto, ale trzeba się cieszyć z dużej ilości białego puchu