Podzielmy się i zobaczmy jak niezwykli jesteśmy
1. Metryka nie jest dla mnie ważna. Nie osądzam ludzi po wieku tylko po zachowaniu
2. Nie umiem i nie zamierzam naumiewać się wsiadania na rower stojąc na pedale.
3. Kiedy ktoś się na mnie gapi kłaniam się grzecznie.
4. Kocham majstrować różne robótki ręczne, (a to że nie mam co z tym potem zrobić to inna sprawa )
5. NIE CIERPIĘ RÓŻU I ZŁOTA
6. Z walkmanem na uszach słyszę otoczenie lepiej niż "gołousznie"
7. mam własny słownik który nie zawsze zgadza się z tzw Polskim i nie zawsze ludziki są w stanie mnie zrozumieć
_________________ Upadłam....nie kopcie leżącej....staram się podnieść....stopniowo....na czworakach.... przykucnąć.... byle z głową w górze i twarzą do przodu
Nawiązując do postu wyżej :
1. Też nie umiem wystartować rowerem odbijając się pedałem za wysoka poprzeczka
2. Kiedy ktoś obcy się na mnie patrzy spuszczam wzrok, jeśli znajoma osoba staram się przywitać
3. Nie lubię psa sąsiadów, bo szczeka jak głupi
4. Ostatnio zainteresowałam się mangą i nawet mi wychodzi
5. Też nie lubię różu, nie mam nic różowego
6. Wyrażam się jasno, a i tak mnie nie rozumieją :p
7. Robię rodzicom na przekór: oni tak chcą, ja tak chcę
8. Lubię jeździć na rowerze, na rolkach, uwielbiam tańczyć, kocham teatr, lubię czytać
9. Lubię poznawać zapach (perfum oczywiście )
10. Kocham dzieci i psy (kotem też nie pogardzę) no itd
1. Mam wiele natręctw. Najnowsze to układanie słuchawek na uszach i głowie tak, by były idealnie równo, inaczej odczuwam dyskomfort (podczas pisania tego postu też je układałem...).
2. Zawsze palę tylko pół papierosa (chyba że jestem poza domem), wyciągam wtedy połowę filtra, by napalić się tak, jak całą fajką. Później oczywiście dopalam drugą połowę
3. Denerwuje mnie mlaskanie, siorbanie, ziewanie (i wiele podobnych zachowań) u ludzi. Dostaję szału gdy słyszę te odgłosy Jestem w stanie zabić każdego, kto mnie tym zirytuje...
4. Gdy zacznę coś robić, to robię to dokładnie, często tracąc przy tym dużo czasu. Nie przestanę w trakcie, nie mogę, gdy zacznę to muszę skończyć niemal idealnie.
5. Czytając coś w internecie trzymam rękę na myszce, ruszam nią i klikam lewym przyciskiem niemal cały czas, oczywiście kursor jest w takich miejscach, żebym przypadkowo niczego nie uruchomił. Jednak często będąc na forum kliknę na coś, ale od czego jest opcja "wstecz"
6. Gdy czasami coś sobie zapisuję na kartce, to nie mogę popełnić żadnego błędu, czy coś pomylić, bo inaczej zaczynam notować jeszcze raz na innej kartce... myślenie o zapobieganiu błędów działa tak, że oczywiście je popełniam...
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
1. Przeraźliwie boję się głębokiej wody i mostów ;d przenigdy nie wejdę do wody powyżej talii ;d
2. Nienawidzę materialistów ;d
3. Zawsze muszę zapamiętać część tekstu jakiejkolwiek piosenki
3. Nienawidzę noszenia skarpetek do sandałów u facetów - zabiję za to.
4. Zasypiam tylko przy głosie Jeffa Buckleya.
5. Kiedy oglądam film muszę mieć przy sobie kubek herbaty.
6. Nie mam nic do homoseksualistów - niech będą szczęśliwi.
7. Denerwuje mnie ok. 96% osób jakie znam.
8. Kiedy mijam na ulicy kogoś i się na mnie gapi - nie spuszczam wzroku.
9. Kiedy widzę osobę, chorą, ułomną itp, odczuwam poczucie winy - nie wiem dlaczego.
10. Gubię się czasami w swoich marzeniach.
11. Cholernie podoba mi się James Franco ;d [paranoja]
_________________ I feel afraid and I call your name.
I love your voice and your dance insane.
I hear your words and I know your pain.
1. Ostatni dzień gdy nie włączyłem komputera to było ok. 1,5 roku temu.
2. Mam manię czystości naczyń. Często przed posiłkiem myję jeszcze raz, czyste już naczynia, sztućce.
3. Często nie kończę rzeczy, które zaczynam robić.
4. Zdarza mi się, że nie mogę odczytać własnego pisma z zeszytu.
5. Zdarza mi się wypić 3-4 litry płynów na noc.
1)Nie znoszę kiedy ktoś w mojej obecności mlaska, siorbie,beka - no i najważniejsze ostentacyjnie żuje gumę - wpadam wtedy w szał i trudno jest mi nad sobą zapanować
2)Panicznie boję się węży
3)Robiąc notatki w zeszycie koniecznie muszę napisać:numer lekcji, datę.
4)Sms'y usuwam pojedyńczo.
5)Uwielbiam tuniki-mam ich sporo.
6)Za każdym razem przed skorzystaniem z toalety muszę użyć spłuczki.
_________________ Wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe...
1. Boję się chrabąszczy tak, ze czasem przez to rezygnuję z czerwcowego spaceru:)
2. Uwielbiam chodzic bez stanika, ale nie wyjdę bez niego na ulicę.
3.
antyk napisał/a:
Denerwuje mnie mlaskanie, siorbanie, ziewanie (i wiele podobnych zachowań) u ludzi. Dostaję szału gdy słyszę te odgłosy Jestem w stanie zabić każdego, kto mnie tym zirytuje...
podpisuje sie pod tym wszystkimi czesciami ciala!
4. Mam manie kupowania butów (ktorych przewaznie potem nie noszę, a kupuję bo mi się podobają)
5. Kocham dla kogos gotowac/przyrzadzac/piec i nie cierpię tego robic dla samej siebie...
1. Mam manię czystości polegającą na tym,że wszelkie przedmioty muszą być odpowiednio poukładane.
2. Przed zjedzeniem posiłku na stole gdzie nie ma obrusu kilka razy przecieram miejsce gdzie będzie stał mój talerz.
3. Potrafię się zgubić we własnej dzielnicy.
4. Uwielbiam nosić skarpetki do sandałów, zwłaszcza w kolorowe paski.
5. Nie wymawiam dobrze litery "r", ale słychać to tylko jak mówię powoli.
6. W 90% nie osądzam ludzi.
7. Uwielbiam mieć najnowszy telefon komórkowy, ale tylko po to by wysyłać smsy, a nie by z niego dzwonić.
8. Kocham psiaczki całego świata.
9. Również nie znoszę różowego koloru.
10. Mogłabym codziennie kupować nowe, markowe ubrania, tylko kasy brak.
_________________ When do you live forever what do you live for?
2. Prawie nigdy się nie maluję i kompletnie się na tym nie znam.
3. Większosć czasu spędzam na bujaniu w obłokach.
4. Kiedy czytam ciekawą książkę, nie mogę przestać jej czytać, odkładam ją, gdy muszę coś zjeść, iść do ubikacji albo wtedy, gdy już mocno bolą mnie oczy lub głowa.
5. Lubię pisać opowiadania, ale tak naprawdę od miesięcy nic nie skończyłam, bo to, co piszę, jest inne od tego, co siedzi w mojej głowie, denerwuje mnie to i rzucam papier w kąt.
6. Jestem uzależniona od komputera, włączam go nawet wtedy, kiedy nie mam nic do roboty na nim.
7. Wszystko co ważne, odkładam na jutro.
8. Nie znam się na gotowaniu.
9. Czasami popadam w manię na punkcie książki lub serialu, kiedyś to było z archiwum X, potem Harry Potter, później Lost, wtedy przeczesuję sieć w poszukiwaniu avatarów i bannerów i zbieram całą ich kolekcję, zapisuję się na wszystkie możliwe fora, dyskutuję zażarcie i biada, jak ktoś się ze mną w czymś nie zgadza, czytam tony fanfików po polsku i angielsku, sama piszę fanfiki, w wolnych chwilach myślę o tym i nie mogę się skupić na niczym innym.
10. Nie lubię swojego odbicia w lustrze, bo nie lubię wielu rzeczy w sobie.
11. Przed zaśnięciem muszę spojrzeć na drzwi określoną ilość razy, często dotykam jakiąś rzecz kilka razy, to natręctwa, dawniej zresztą robiłam jeszcze więcej rytuałów.
12. Unikam patrzenia w okno w nocy, kiedy się obudzę i w lustra po zmroku.
13. Panicznie boję się owadów, nie jestem w stanie zabić nawet najmniejszej muchy, na widok pająków, much, pszczół, os, i innych owadów, wreszczę, piszczę, uciekam i długo nie mogę się uspokoić, serce mi skacze, jak widzę owada na zdjęciu, pisząc te słowa zaczynam odczuwać panikę.
14. Ubolewam nad tym, że ludziom wydaję się strasznie nudna i nikt nie chce utrzymywać ze mną kontaktów.
15.
Cytat:
Nie wymawiam dobrze litery "r", ale słychać to tylko jak mówię powoli.
Także nie wymawiam "R", i niestety, to słychać
16. Tak jak Bella, najchętniej nosiłabym skarpetki do sandałów, ale ogólnie chodzę tylko w pełnych butach.
17. Nie wiem, co jeszcze dodać ^^
_________________ "...Everything Happens For A Reason..."
Locke (Lost)
plamka123
Wiek: 25 Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 2083 Skąd: z piekła rodu :P
1. gazetę zawsze zaczynam czytać od końca;
2. zanim zacznę czytać książkę najpierw przeglądam ostatni rozdział;
3. kiedy idę ulicą liczę okna w mijanych domach – żeby tylko nie patrzeć na ludzi;
4. w wietrzne wieczory zawsze mam zapaloną świeczkę – boję się, że wyłączą prąd;
5. nigdy nie wsiadam do windy, szerokim łukiem omijam też ruchome schody;
6. nie umiem zawracać na rowerze;
7. lubię jeździć na rolkach ale nie umiem się przekonać do łyżew;
8. mam manie kupowania żelów pod prysznic i długopisów;
9. zawsze płaczę kiedy widzę na drodze rozjechanego jeża;
10. prawie nigdy się nie maluję ale nie wyjdę z domu bez pomalowanych paznokci u stóp – nawet w zimie;
11. sznurówki w butach zawsze wiążę dwa razy;
12. po włączeniu komputera zawsze najpierw sprawdzam pocztę;
13. nienawidzę jak ktoś przeklina w moim towarzystwie (chociaż mnie się też zdarza używać brzydkich wyrazów);
14.
Juka napisał/a:
Uwielbiam chodzic bez stanika, ale nie wyjdę bez niego na ulicę.
ja też
15.
antyk napisał/a:
Denerwuje mnie mlaskanie, siorbanie, ziewanie (i wiele podobnych zachowań) u ludzi. Dostaję szału gdy słyszę te odgłosy Jestem w stanie zabić każdego, kto mnie tym zirytuje...
Mnie też to denerwuje i nienawidzę jak ktoś w moim towarzystwie żuje gumę
16. Nigdy nie zasnę zanim nie skorzystam z toalety;
- Czasami wyszydzam, wyśmiewam wygląd różnych przedmiotów, zwierząt, ludzi (u zwierząt i ludzi także zachowanie oraz ich samych jako istoty żywe), wyobrażam sobie krzywdy, które mogłyby ich dotknąć, myślę że są głupi(e), gdy coś robią (przykład - mój pies pije wodę lub coś je) zastanawiam się co by było, gdybym ich w tej chwili zabił i jednocześnie im współczuję, że niby są głupie, że tak a nie inaczej wyglądają, że robią coś tak a nie inaczej, że mają źle, itp. itd. Nie potrafię sprecyzować tych myśli, więc pewnie nikt nie zrozumie o co mi chodzi i w sumie dobrze, wyjdę na jeszcze większego dziwoląga
- Nie pamiętam tego, zbyt młody byłem, ale z opowieści rodziców wiem, że już jako kilkulatek miałem, można powiedzieć, natręctwa. Przykład - wiedziałem która latarnia wzdłuż głównej ulicy miasta się pali, która nie, która miga i kiedy miga, ile razy miga, która była popsuta a już działa i jeszcze coś, nie pamiętam tych opowieści dokładnie Uwielbiałem i chyba nadal lubię autobusy z "kłapanymi drzwiami", jak jakiś zobaczyłem musiałem się takim przejechać i siedzieć na samym końcu. Autobusy z przegubem to już całkiem, te kocham ponad życie, musiałem nimi jeździć i siedzieć/stać na samym końcu przegubu Uwielbiałem też podglądać pracę śmieciarzy, a konkretnie patrzeć jak śmieci się mielą w śmieciarce Często nawet jeździłem za śmieciarką na rowerze po sporej części miasta i się gapiłem na te śmieci, jak je machina pożera. Do dziś to kocham
- Mógłbym godzinami wpatrywać się w ogień, czy to w piecu, czy w ognisku, a najlepiej gapić się na płonący samochód Jak coś takiego zobaczę, nie mogę oderwać wzroku, muszę się patrzeć, płomienie przyciągają mój wzrok jak magnes Lubię też podpalać różne rzeczy, w robocie akurat mogę to robić i robię - rozpalam w piecu, czasem spalę słomę na śmietnisku (ale cicho, bo to chyba jest karane grzywną) Najlepiej się palą tworzywa sztuczne, guma, plastik, czyli np. opony samochodowe, tapicerka, ale też i fotele, silnik... ech, chyba otworzę złomowisko i będę jarał wszystkie samochody, które mi ludzie oddadzą
- Gdy coś piszę na kompie, to gdy chcę zamienić kolejność słów, lub poprawić jakiś błąd kasuję tekst do tego słowa/błędu (często kasuję wiele słów a nawet zdań) i piszę jeszcze raz, zamiast skorzystać z myszki i najechać kursorem na to jedno słowo/błąd i je skasować/poprawić
- Nadużywam emotek na forach, co widać także w tym poście...
To Polacy wiozą amfę
1. Zawsze czuje się brzydszy gdy się nie ogolę
2. Zdarza mi się trzymać zepsute jedzenie po szafkach , niekiedy kilka lat
3. Nie umiem pracować na czyimś komputerze , po prostu trafia mnie ,że nie jest tam nic tak jak wg mnie powinno być
4. Gdy spodoba mi się jakaś piosenka słucham ją aż nie będę jej znał na pamięć
5. Uważam homoseksualistów za ludzi których trzeba leczyć
6. Często bezsensownie wchodzę na czyjś profil na NK. Wiele razy
7.Panicznie boje się os i innego rodzaju owadów wydających z siebie dzwięk helikoptera
8. Nienawidzę błędów ort. w stylu ktury, som (?!), bende. Za takie coś dawałbym po ryju w realu
9.Jestem raczej bałaganiarzem.
1. Zawsze czuje się brzydszy gdy się nie ogolę
(...)
3. Nie umiem pracować na czyimś komputerze , po prostu trafia mnie ,że nie jest tam nic tak jak wg mnie powinno być
4. Gdy spodoba mi się jakaś piosenka słucham ją aż nie będę jej znał na pamięć
(...)
8. Nienawidzę błędów ort. w stylu ktury, som (?!), bende. Za takie coś dawałbym po ryju w realu
Ja też tak mam
To Polacy wiozą amfę