Jedna ma cecha, która mnie dziwi, zwłaszcza że siedzę na tym forum. Mianowicie:
Na forach internetowych jestem bardziej nieśmiały niż w świecie realnym . O ile łatwiej mi się tutaj otworzyć, to o wiele gorzej z przełamaniem się, by cokolwiek napisać w którymś z tematów. W zasadzie, to już osiągnąłem tutaj mój rekord ilości postów na jakimkolwiek forum, na którym kiedykolwiek się udzieliłem.
_________________ "I used to live like Robinson Crusoe; I mean, shipwrecked among 8 million people. And then one day I saw a footprint in the sand, and there you were." - The Apartment
Hehe, ja mam na odwrót z pisaniem na forach nie mam problemu (posty lecą )
za to w realu już jest gorzej - stres, lęk, mokre łapy - fs się załancza , na szczęście nie we wszystkich sytuacjach. Bardzo dziwi mnie to że mam duży lęk jak mam z nieznajomą osobą rozmawiać przez tel., (a u mnie w domu ciągle ktoś dzwoni bo mamy w rodzinie działalność gospodarczą) często się zdarza że nie odbieram nawet , ale przypał ze mnie, nie wiem czemu tak jest...
_________________ nieskończoność za nami, nieskończoność przed nami, a my między nieskończonościami - Konfucjusz
Śmiesznie trzymam długopis. Jestem praworęczna, ale nigdy nie nauczyłam się trzymać długopisu jak normalni ludzie; podejrzewam, że dałabym radę pisać porządnie w taki sposób, ale zajęłoby mi to więcej czasu. Mimo tego dużo rysuję, piszę, a kiedy nie ma co pisać, to bezmyślnie obracam długopis w dłoni albo rysuję bazgroły po marginesach. Mam już nawet delikatny odcisk na palcu od tego.
Długopis zdarza mi się też zatknąć za ucho albo włożyć we włosy (potem czasem szukam go przez 15 minut). Robię też coś, czego nienawidzę u innych ludzi, a mianowicie gryzę końcówkę ołówka. Uwielbiam zapach grafitu.
Rysowanie pomaga mi się skupić, uspokoić i uważniej kogoś słuchać, czego często nie rozumieli moi nauczyciele Kiedy byłam mała i jechałam z mamą do jakichś jej znajomych albo moich dziadków, to też pierwsze co robiłam zaraz po zdjęciu butów to szukanie kartki i długopisu. Potrafiłam bazgrać przez całą wizytę, co często było niestety odbierane jako moje grubiaństwo
_________________ ...Mam w sobie żywioł
Wodę w ustach
Ogień w wątrobie
W bucie piach
Ok, zadam głupie pytanie- jak się prawidłowo trzyma długopis? Serio nie wiedziałem, że jest sposób poprawny i niepoprawny, a że piszę fatalnie to może coś robię nie tak
Też się dopiero co dowiedziałem, że źle trzymam ten długopis Mało tego, myszkę też trzymam niewłaściwie.
Hej, a może to jest jakaś przypadłość fobików? Może w ten sposób można rozpoznać swojego
_________________ Tralalala, jutro będzie piękny dzień
Trolololo, myśl pozytywnie, hłe hłe
Nonan, na tej stronie to przedstawiają jak jakieś straszne schorzenie, które trzeba natychmiast wyleczyć, bo inaczej dziecko umrze x) Cóż, może i dobrze, żeby dzieciaka sprowadzić do parteru tymi wszystkimi trójkątnymi kredkami, ale po sobie widzę, że trzymanie długopisu 'inaczej' jakoś strasznie mi życia nie utrudnia. Jakkolwiek jedyne, co kiedyś ktoś zrobił, żeby naprawić moją 'ułomność', to darcie mordy na mnie przy innych dzieciach. Nie podziałało.
_________________ ...Mam w sobie żywioł
Wodę w ustach
Ogień w wątrobie
W bucie piach
Niesamowite. Myślałem, że tylko ja trzymam "inaczej" długopis. Pamiętam, że w szkole zawsze dziwili się jak potrafię w takiej pozycji jednocześnie staranne i szybko pisać. W liceum jednak nauczyłem się trzymać pióro normalnie, ale nadal gdy muszę coś szybko zanotować to chwytam długopis po staremu.