Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co by tu zjeść??????
Autor Wiadomość
agarfieldka 
super KOT !!

Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 14:10   Co by tu zjeść??????

Jako że już od dawna nie mieszkam z rodzicami kwestia wyżywienia się spada wyłącznie na moje barki. A te barki jakoś nie chcą spędzać dużo czasu w kuchni na gotowaniu. Brakuje mi pomysłów na mało skomplikowane i szybkie do przygotowania potrawy. Coby nagotować wielki gar czegoś i żeby było na 2-3 dni :oops:

Znacie jakieś fajne przepisy?

acha... znacie = gotowaliście, zjedliście, żyjecie ;)

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Ostatnio zmieniony przez agarfieldka Nie 12 Cze, 2011 14:25, w całości zmieniany 1 raz  

Michał 

Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 14:42   

dawaj ogórkową i git :P
albo nasmaż kotletów

Wisła Kraków

Trzej Królowie Wielkich Miast ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK

Waszka 

Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 14:52   

Hmm czasami jak jestem u babci, to mnie próbuje wprawiać w gotowanie i ja jako niezłomny antytalent kulinarny mogę polecić zrobienie czegoś co mi wyszło, nikt po tym nie umarł, a nazywa się to łazanki:
http://www.gotujmy.pl/laz...pisy,28429.html

nie pamiętam dokładnie czy wszystkie kroki zgadzają się z tym co ja wtedy robiłam bo byłam przejęta rolą ucznia :mrgreen: ale ten opis też nie wygląda skomplikowanie : ) i można tego zrobić duży zapas
Ostatnio zmieniony przez Waszka Nie 12 Cze, 2011 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011 20:51   

Udało mi się w końcu zrobić naleśniki nie upier*alając przy tym całej kuchni (wyłącznie patelnię i jej okolice) ani nie stwarzając zagrożenia pożarowego. Łał, robię kosmiczne postępy. Jeszcze tak ze 30 lat i będę w stanie sam zrobić sobie uczciwy obiad.

Honey123 
Marzycielka..

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011 21:45   

Golabki:D latwo zrobic:D i na 2-3dni starczy:D

agarfieldka 
super KOT !!

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 00:38   

Michał, ogórkowa już była na tapecie, bardzo lubię, ale ile można jeść ogórkową? :)
kotlety? kotlety? a kto mi kupi mięso? nie cierpię kolejek w mięsnym :/

Waszka, łazanki super, łatwo się robi i wielki gar można nagotować :)
może marudzę, ale jakoś dla mnie za tłuste

Mosze Elkman, naleśniki IMHO są już bardzo uczciwym obiadem :D zupka chińska z torebki jest dla początkujących

dzama, a gołąbki chyba wkrótce zrobię i sosy można różne do nich gotować - będzie przynajmniej jakieś urozmaicenie. Wg jakiego przepisu robisz? :)

btw. z potraw na niższym poziomie wtajemniczenia niż naleśniki mam takie coś:

1) bierzemy zupkę chińską "złoty kurczak" lub "kurczak łagodny" (nie polską czy jakiegoś knurra, bo tam makaron nie taki) i zalewamy wrzątkiem, ale tylko tyle żeby makaron napęczniał, a nie żeby zupka z tego była
2) dodajemy tuńczyka z puszki
3) dodajemy kukurydzę z puszki
4) mieszamy wszystko z majonezem
5) można posolić i popieprzyć do smaku

SMACZNEGO :)

"Jeśli nie dowiedziałeś się czegoś od Introwertyka, to znaczy, że go nie zapytałeś."
Ostatnio zmieniony przez agarfieldka Wto 14 Cze, 2011 00:49, w całości zmieniany 1 raz  

drevash 
kto to se jaja robi?

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 09:09   

Nieśmiało wspomnę o możliwości kupna gotowców, tj. mrożonek różnego rodzaju. Kilkanaście minut czekania i jedzenie gotowe :->

Jeśli ten pomysł obraża fanów gotowania to przepraszam :->
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere
[Cosmic Gate - Mental Atmosphere]

Karolek 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 12:37   

Zrob to co ja lubie najbardziej : )
Frytki z kotletami, jakas salatka, smietana zakwaszana zrobiona z sola i cukrem ( pycha) sos, i co ci tylko przyjdzie do glowy, wsadz wszystko na talerz i smacznego :) Zmiksuj co lubisz najbardziej w jedno danie : D
Najbardziej lubie wlasnei tkaie miksy bez ***.. sie z jakimis przepisami...

Do tego wszystkiego jeszcze ketchup, majonez i inne takie.

Stojąc naprzeciwko świata miała nie łapać nas trema

Podnieś ręce do góry, może nie zaczną strzelać
Ostatnio zmieniony przez Karolek Wto 14 Cze, 2011 12:39, w całości zmieniany 1 raz  

zamul22 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 12:45   

Tak jak Karolek pisze Frytki i kotlet lub jajko z boczkiem to najlepsze co może być. :mrgreen: A jak jeszcze chciało by Ci się zrobić mizerię, niebo w gębie :-)

BlankAvatar 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 13:17   

jakies przystojne ciacho sobie zjedz

Wyleczylem sie z fobii; elementy osobowosci unikajacej we wzglednym 'uspieniu'. Sposob? Gruntowny remont myslenia..

Marssel 

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 19:20   

agarfieldka napisał/a:
1) bierzemy zupkę chińską "złoty kurczak" lub "kurczak łagodny" (nie polską czy jakiegoś knurra, bo tam makaron nie taki) i zalewamy wrzątkiem, ale tylko tyle żeby makaron napęczniał, a nie żeby zupka z tego była
2) dodajemy tuńczyka z puszki
3) dodajemy kukurydzę z puszki
4) mieszamy wszystko z majonezem
5) można posolić i popieprzyć do smaku

Moja mama robi podobną ,
Zupka chińska , zalewamy dodajemy te proszki co tam są , kroimy a później smażymy pierś z kurczaka , kroimy bardzo drobno por , dodajemy kukurydze , majonez przyprawy mieszamy i Guten Apetit :D

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Nie 02 Paź, 2011 12:38   

Włączam refleks mode:

Cytat:
Mosze Elkman, naleśniki IMHO są już bardzo uczciwym obiadem

Jaki obiad, górę naleśników to ja na kolację jadam. Nie żywię się kanapeczkami. Szkoda, że po mnie tego nie widać.

Właśnie nauczyłem się robić od podstaw kotlet schabowy. Najbardziej jestem dumny z prawie wzorcowego uwalenia jajka, co jest jednym z moich największych lęków kuchennych w czyjejś obecności (bo ze zdenerwowania używam albo za małej siły, albo za dużej i zawartość ucieka we wszystkich kierunkach w sposób nieskoordynowany). Rany, jeszcze trochę i będę w stanie wyżywić się samodzielnie.

Fobik#21 

Wysłany: Sob 19 Lis, 2011 11:35   

jak ktoś lubi na ostro to pieczone ziemniaczki po indyjsku. Trochę trzeba naszukać się nasion ale warto :)

audiomatic 

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011 21:09   

Kanapki

Michał 

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011 21:52   

Kanapeczki były dobre w przedszkolu
Ty musisz jeść ile wlezie :D
ja w pracy jem co najmniej 6 bułek :D

a na kolację 2-3

// nadcytowanie usunięte

Wisła Kraków

Trzej Królowie Wielkich Miast ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK