Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wstydzenie się chodzenia z odkrytymi stopami
Autor Wiadomość
sonia89

Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 17:35   Wstydzenie się chodzenia z odkrytymi stopami

Witam forumowiczów,jestem tutaj nowa.Mam pewnie ptoblem,niewiem czy to fobia jest ale jakiś to problem dla mnie jest.Otóż zbliża się lato i wstydzę się założyć sandałki albo japonki i iść na miasto,no nie wiem poprostu nie umiem sie przemóc żeby tak iść i to nie chcodzi o to że mam stopy jakieś zaniedbane,bo dbam o nie.Ma tak też ktoś z Was?

i nie lubię tego "dzwięku" jak mam np klapki na golych nogach i jak się chwilę stoi a potem
robi krok to jest taki dżwięk jak skóra "odkleja się" od klapki.

Kruszynka 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 19:25   

jest "plask plask"

nigdy się z czymś takim nie spotkałam niestety, u mnie jest w drugą stronę - już nie mogę się doczekać kiedy zrzucę zakryte buciki i wskoczę w japonki :mrgreen:

obsydianka 

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 18:47   

Też tak kiedyś miałam. Trzeba się przemóc i mimo wszystko spróbować np. w upalny dzień. Zobaczysz jakie to przyjemne (sandały nie klapią, na szczęście).

Swoją drogą to ciekawy temat: dlaczego odkrywanie stóp bywa krępujące? albo stopy jako rodzaj fetyszu? Z pozoru przecież wydają się najbanalniejszą częścią ciała.

dendron 

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 22:20   

Cytat:
Swoją drogą to ciekawy temat: dlaczego odkrywanie stóp bywa krępujące? albo stopy jako rodzaj fetyszu? Z pozoru przecież wydają się najbanalniejszą częścią ciała.

Żadna część ciała kobiety nie jest banalna :) .

Kimie 

Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 22:28   

Szczerze powiedziawszy też trochę wstydzę się chodzić z odkrytymi stopami, też nie dlatego, że są zaniedbane, ale raczej przez to, że są takie duże. Są naprawdę okropne!

max000 

Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 00:44   

jak bardzo duże? jaki rozmiar buta/wzrost, może tylko wydaje Ci się, że są nieproporcjonalnie duże (tak jak anorektyczki którym wydaje się, że są grube)

ja też nie chodze w klapkach/sandałach poza domem, bałbym się, że mi coś "wlezie" do środka (mrówka albo coś :oops: )

Karmela 

Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 21:46   

Kimie napisał/a:
Szczerze powiedziawszy też trochę wstydzę się chodzić z odkrytymi stopami, też nie dlatego, że są zaniedbane, ale raczej przez to, że są takie duże. Są naprawdę okropne!

Duże stopy też mają swój urok;) więc nie ma czym się przejmować.

freakus 

Wysłany: Nie 13 Cze, 2010 19:47   

Ja nie znoszę swoich stóp. Po prostu ich nie cierpię. Nie odkryję. Nawet śpię w skarpetkach. Nie wiem, dlaczego, chyba nie odbiegają od normy.

A klapki i inne tego typu są dla mnie po prostu niewygodne ;)

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 20:29   

nieszczególnie lubię swoje stopy,ale staram się o tym nie myśleć zbytnio gdy mam ubrane klapki lub sandały
za to nie znoszę japonek

"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer

Marmurowa

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 20:44   

..................
Ostatnio zmieniony przez Marmurowa Pon 14 Lut, 2011 15:59, w całości zmieniany 1 raz  

Karen 

Wysłany: Sob 03 Lip, 2010 23:30   

Ostatnio takie buty (sandały) miałam w podstawówce hehe. Nie, nie lubię odkrywać stóp, niczego nie lubię odkrywać. Trampki noszę w tym czasie, jak jest cieplej. W klapkach lub w czymś odkrytym to bym nie wyszła.

rademon

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2011 02:07   

mnie stopy ludzkie obrzydzają...kiedyś znajomy rodziców przychodził do nas, zdejmował buty i cały pokój śmierdział, to chyba dlatego. Poza tym jak widzę nagie stopy u faceta na dworzu, z takim zielonym nalotem, to mam ochotę się wyrzygać. Damskie stopy mi nie przeszkadzają, męskie mnie obrzydzają, chociaż jestem chłopakiem
Ps- sam również nie odkrywam stóp, chociaż mam zadbane, po prostu czuję się wtedy nagi

Nonan 

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2011 20:22   

Heh, dziwni jesteście, ja tam lubię chodzić w sandałach :-))
Raz tak całe lato przechodziłem, z początku może trochę dziwnie,
ale potem nie wyobrażałem sobie chodzić w czym innym. Ofc dbam o stopy

MatiZ 

Wysłany: Wto 05 Kwi, 2011 22:27   

Ja się nie wstydzę chodzić z odkrytymi stopami. Nawet się lepiej wtedy czuję.

romek 

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2011 11:31   

Nie ma si ę co wstydzić chodzić w butach takiego typu , wystarczy pomyśleć że inni ludzie też w takich chodzą i już chyba robi się lżej na serduszku:D
a bardziej niekomfortowe jest chyba noszenie butów zakrywających całą stopę przy temp. 30 stopni:D
Ja osobiście latem noszę takie i dobrze mi z tym:)

Odpowiedz do tematu