Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
niesmialosc? fobia?
Autor Wiadomość
marlboro157 

Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 21:20   niesmialosc? fobia?

witam wszystkich serdecznie:)
mam maly problem... mianowice jestem "troche niesmialy" przynajmiej tak mi sie wydaje..moj problem polega na tym ze gdy jestem w grupie np z 6-10 osob to praktycznie wogule sie nie odzywam kraza mi wtedy mysli w glowie ze jak cos powiem to co sobie inni pomysla na moj temat czasami brak mi tematu do nawiazania rozmowy...2 miesiace temu zmienilem prace i mam problemy z nawiazaniem znajomosci gdy wszyscy ciedzimy na przerwie to ja nic nie moge z siebie wydusic a gdzie pozpoczac jakis temat..ecch to jest naprawde ***.. najgorsze jest to ze nigdy nie mialem az takiego problemu, bylem zabawny umialem sie odnalesc w grupie a teraz ??? masakra sa dni ze sie odzywam a sa dni ze poprostu jak mam cos powiedziec to robie sie czerowny jak burak serce mi nawala i mam sucho w gebie:/ ma ktos podobnie?? co to jest niesmialoSc? fobia ?depresja??

Szop_artuR 

Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 21:23   

Zachowuję się tak samo.
U mnie jest to spowodowane niską samooceną -mam kompleks na punkcie braku wykształcenia :-| I chociaż wiem, że w grupie nieznajomych ludzi jestem "czystą kartą" i nikt nic o mnie nie wie, to mam wrażenie -że mam to wypisane na twarzy :evil:
Ostatnio zmieniony przez Szop_artuR Sro 25 Maj, 2011 21:23, w całości zmieniany 1 raz  

ZoltaKredka 

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 13:58   

marlboro157, masz jakieś zainteresowania? :) pewnie tak więc o tym warto rozmawiać ;)
uśmiech przede wszystkim :) wtedy ludzie sami będą zagadywać
skoro kiedyś potrafiłeś odnaleźć się w grupie to teraz też potrafisz tylko musisz się przemóc :)

Szop_artuR napisał/a:
U mnie jest to spowodowane niską samooceną -mam kompleks na punkcie braku wykształcenia

nie myślałeś aby coś z tym zrobić skoro źle się z tym czujesz? :)
Ostatnio zmieniony przez ZoltaKredka Czw 26 Maj, 2011 14:00, w całości zmieniany 1 raz  

Szop_artuR 

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 22:01   

:arrow: ZoltaKredka Myślę dopiero od roku :-) Powiem szczerze, że w obecnej sytuacji podjęcie nauki nie byłoby żadną trudnością, gdybym tylko miał stałe zatrudnienie. Tylko właśnie z tym stałym zatrudnieniem już niedługo może być problem. No ale -zobaczymy. Chęci są, motywacja też -a to już dużo. Bo jeszcze rok temu -za nic w świecie bym nie poszedł z własnej, nieprzymuszonej woli :glupek2:

ZoltaKredka 

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 23:17   

Szop_artuR napisał/a:
Chęci są, motywacja też -a to już dużo.

najważniejsze, że to już jest ;) od tego tylko krok do realizacji :)

Odpowiedz do tematu