Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 00:47 Czy te objawy wskazują na fobię społeczną czy nieśmiałość ?
Witam!
Przepraszam jeśli podobny post już był ale jestem nowy a forum i chciałem szybkiej odpowiedzi.
Mam pewien problem.Pamiętam,że od dziecka byłem dość nieśmiałą osobą.W podstawówce jeszcze było dobrze,w gimnazjum to już średnio ale już od samego początku szkoły średniej objawy tej nieśmiałości czy jak inaczej można to nazwać się nasiliły.Opiszę może więc swój problem,chodzi o to,że boję się nawiązywania kontaktów z innymi ludźmi,z dziewczynami to już szczególnie.Nie byłoby w tym nic poważniejszego gdyby nie to,że strasznie dokucza mi wtedy przyspieszona akcja serca,suchość w ustach i drżące ręce,a czasami wręcz ciało.To jest strasznie frustrujące bo chcąc się z kimś przywitać łapa się trzęsie i trudno jest nawet utrzymać szklankę w ręce..
Byłem już u lekarza rodzinnego,kardiologa nic nie wykryli na to wygląda.Kardiolog przepisał tylko magnez,niestety nic nie pomogło.Zastanawiam się jeszcze na pójściem do psychologa ale sam nie wiem czy to coś da i ile się jeszcze będę z tym męczył...
Dziękuję za przeczytanie mojego postu i proszę o rady.