Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy macie wielu znajomych i przyjaciół?
Autor Wiadomość
liaa 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 19:45   Czy macie wielu znajomych i przyjaciół?

Zawsze miałam jakąś koleżankę lub przyjaciółkę, a teraz jakoś tak się stało, że nie mam nikogo. Zazwyczaj jestem sama i niezbyt lubiana przez nieśmiałośc. Wiele osób ma duże grono znajomych i przyjaciół, a ja nie. I nie umiem ich zdobyc (przeszkadza mi w tym nieśmiałośc). To już mnie zaczyna męczyc i nudzic. Boję się, że już na zawsze zostanę taką SAMOTNICZKĄ. Nie chcę, żeby tak było. :-| :-/ :-|

Jeden pytajnik w temacie wystarczy. Siedem jest niepotrzebnych.
Poza tym "wielu", a nie "wiele".
//Admin

Lucy 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 20:20   

ehh, smutna prawda, ale widzę, jak powoli tracę znajomych, a wszystko przez studia, przez to, że zrobiłam sobie rok przerwy.
Przełam swoją nieśmiałość chociaż w małym stopniu, jeżeli trafisz na fajną osobę, to ona to zrozumie ;) wyjdź do ludzi..innego sposobu nie widzę.

'Nie tracę wiary, że naprawie własny świat'

Tudor 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 21:03   

Ja mam podobnie z tym , że tracę przyjaciół nie z powodu nieśmiałości (którą w jakimś tam niewielkim procenie pokonałem) a z przyczyn ekonomicznych. Po prostu miasteczko moje się wyludnia. Ja też bym stąd uciekł , ale pojawiła się ONA i tylko to mnie trzyma tutaj. Wiem , że nic między nami nie wyjdzie , chociaż mam wielkie nadzieję , boję sie , że ją zanudzę na śmierć. To co napisała Lucy to prawda , trzeba samemu się przełamywać innej rady nie ma. Ja tak robiłem i nie powiem , żeby jakoś było wspniale , no ale jest lepiej.

Franz von L 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 23:16   

Niby mam, ale ich unikam :P

dawbor 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 23:37   

Niby mam, ale ich unikam :P , swoją drogą lepiej mieć 1 dobrego znajomego niż 500 byle jakich ;-)

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 20:15   

Niestety nie mam ich wielu :-( Znajomych takich lepszych to w sumie żadnych w realu nie mam,przyjaciela mam jednego,ale nigdy się nie spotkaliśmy,on mieszka w Niemczech
Wiele bym oddała,żeby zmienić taki stan rzeczy...

"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 20:32   

nie mam wcale , mam tylko koleżanki z szkoły. No może z jedna jestem blisko i już raz u niej byłam. Z Justyna tez raczej zaczynamy coraz rzadziej rozmawiać przez gg w szkole się nie widujemy. Z koziołkiem tez nie rozmawiam.Byłam sama jestem sama i będę sama( ale wiadomo (ludzie są tylko na chwile zawsze odchodzą)

damiano

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 20:35   

Przyjaciół nie mam ,ale myślę że gdybym był bardziej otwarty coś by wyszło. Znajomych mam ,jednego szczególnie lubię. Tylko on tak samo jak ja - woli siedzieć w domu. Poza tym od czasu do czasu napisze do mnie koleżanka :-)

I jeszcze takie miłe wspomnienie ze szkoły.. W 1 klasie technikum pani na lekcji zrobiła anonimową ankiete na najbardziej lubianą w klasie osobę. Ja razem z 2 innymi osobami miałem najwięcej głosów :-D

Ola 

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 20:41   

mam jedną bliższą koleżankę, ale w Opolu, jest jedyną osobą przy której czuję się w miarę swobodnie
a na studiach na masę osób, mam takie 2 co się z nimi bujam, wydają się w porządku, ale co z tego jak miałabym problem np. wyjść z nimi na piwo :/
są takie osoby na studiach, że wydają mi się sympatyczne, ale mam przed nimi straszny lęk, nie wiem nie umiem się przemóc :-(

klara 

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 21:25   

mam kilku znajomcych ze szkoly, studiow i nie tylko ale zdarza mi sie z nimi widziec srednio 2 razy do roku, na codzien wiec wielu ludzi sie kolo mnie mnie kręci, bo nie potrafię "rozkręcic " jakos zanjomości bliżej; mój chłopak jest moim przyjacielem, pozatym pustka i trochę się zamykam na ludzi z zewnatrz

eks88 

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 21:57   

Teraz to już praktycznie straciłem wszystkich znajomych. Mam tylko jednego przyjaciela ale widuję się z nim kilka razy do roku.

Naoto 

Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 22:43   

Moich znajomych moge policzyć na palcach jednej ręki ;-) Z czego jedna to przyjaciółka z dzieciństwa z która się widuje prawie codziennie, gdyby nie ona już dawno bym zwariowala :roll: , a reszta to osoby z gimnazjum z którymi sie spotykam ok. raz na miesiącu

nika811

Wysłany: Czw 05 Lis, 2009 21:16   

Mam wielu znajomych ale cóż... to są tylko znajomi. Sama nie wiem czy mogę na nich polegać - jeszcze tego nie sprawdzałam :roll: .
Jedną mam tylko przyjaciółkę - taką od serca ;) .

Franz von L 

Wysłany: Czw 05 Lis, 2009 23:44   

nika napisał/a:
Jedną mam tylko przyjaciółkę - taką od serca

Mnie? :P

Ola 

Wysłany: Pią 06 Lis, 2009 14:49   

Nie, mnie :P 8-)

Odpowiedz do tematu