Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy waleczny z problemami
Autor Wiadomość
Pieetrek 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 00:32   nowy waleczny z problemami

Cześc wszystkim mam na imię Piotr i mam 19 lat . Cierpię na fobie społeczną ( pisze że cierpię bo nie lubię mówić na to choroba) . To wszystko zaczęło się po gimnazjum gdzie byłem wyśmiewany tylko dlatego że nie potrafiłem robić z siebie przysłowiowego głupka i śmiać się z głupich żartów . Po ukończeniu tego właśnie gimnazjum zaczęła się szkoła średnia gdzie na początku nie wiedziałem co sie ze mną dzieje i przez pierwszy rok byłem leczony na depresje . Teraz próbuje z tego wyjść powoli . . Znalazłem to forum i chciałbym napisać o "moim przypadku" . Więc głownie siedzę w domu jak juz wychodzę to do południa ( bo mieszkam "na blokach" gdzie jest trochę dresów którzy nie darzą mnie sympatią i boję sie że dostane od nich w czapę ).Ćwiczę sobie w domu dla sportu i własnego samopoczucia . Nie mam dziewczyny i nigdy nie miałem . A jak widzę moich rówieśników w moim wieku to tez chciałbym się zakochać i poczuć to wspaniałe uczucie-(Czasami z tego powodu aż łzy mi się cisną do oczu) . Jest mi ciężko , czasami czuje się jakbym nosił ciężar na sobie . Nie lubię się rozpisywać i na koniec napisze jedno . Chodź wiele przeżyłem i jest mi naprawdę ciężko wiem jedno nie poddam się .

Myślę że na tym forum znajdę porady które mi pomogą. Pozdrawiam

trololo89 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 00:35   

Siemasz, Piotrek :-)

Pieetrek 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 00:47   

Aha jeszcze mam coś takiego .. np. przed weselem miałem strasznego stresa , po pierwszym tańcu wszystko minęło było świetnie ( alkohol nie miał z tym nic wspólnego) przed poprawinami i w czasie -zero stresu luzik . z tego co zauważyłem mam wielkiego stresa przed czymś a że tak powiem w czasie i po tym czymś kompletny luzik .

jestemdoniczego 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 13:58   

Pieetrek napisał/a:
z tego co zauważyłem mam wielkiego stresa przed czymś a że tak powiem w czasie i po tym czymś kompletny luzik .
to masz fajnie, bo ja mam i przed i po i w czasie (wtedy największy stres)

Pieetrek 

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 14:05   

Hmm.. Dwa lata temu kiedy to sie zaczęło lek miałem tak silny że mnie paraliżował , nie mogłem nic zrobić ( były to skrajne przypadki) . Teraz już jest lepiej lęk tez jest duży ale próbuje walczyć - czasami wyjdzie czasami nie . . Dla mnie bardzo ważne jest to żeby sie nie poddać i nie załamać .

Jednak w moim odczuciu zostało mi jeszcze duużo pracy nad samym sobą (może dlatego że jestem perfekcjonistą :D ) ..

Aha jestem z Katowic . ;-)
Ostatnio zmieniony przez Pieetrek Nie 08 Sty, 2012 14:13, w całości zmieniany 2 razy  

michu18x 

Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 14:37   

Siema Piotrek pisz, pisz tu jak najwiecej z pewnoscia duzo daje otrzymywanie takiego "zrozumienia od innych w dawkach" na forum. Pamietaj, że my Cie dobrze, milo, pozytywnie traktujemy dlatego, że Cie rozumiemy, większosc ludzi w "realu" też by Cie tak traktowala, gdyby tak naprawde poznala twoje mysli, lęki ;) Tutaj zrzucamy swoje maski i dzieki temu jest fajnie. Pracujemy nad tym. by umieć ją zrzucic też w "realu" ;P

Pieetrek 

Wysłany: Nie 15 Sty, 2012 23:50   

Dzięki za miłe powitanie . Ostatnimi czasy jestem strasznie wkurzony (wkur****y) na siebie i na te lęki , których mam już dość . Ma serdecznie dosyć strachu . ..Może dlatego że czas studniówek wszyscy znajomi się świetnie bawią . A ja siedzę w domu - bo przez te strachy rzuciłem szkolę . . Nie mogę sobie wybaczyć tego że nie udało mi się pokonać tych lęków jak jeszcze chodziłem do szkoły. może byłoby inaczej . Mam już serdecznie dość samotności .

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 19:07   

Witaj :-)

liaa 

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 21:30   

Witaj

Pieetrek 

Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 23:12   

Witam ponownie. Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze to tutaj . Od paru dni mam problem z zasypianiem chodzę spać późno po około 1-2 w nocy i potem cały dzień chodzę niewyspany . Zaczyna się pod wieczór lub w dzień nerwobólem w okolicach sutka:D po prawej stronie. 1.5 roku temu miałem EKG i coś tam jeszcze serca i wszystko wyszło ok. Doktorka powiedziała że jest to zwykły nerwoból. A mimo wszystko kiedy kładę się do łóżka mam uczucie stresu nad żołądkiem właśnie ten nerwoból mnie denerwuje. Nie mogę sie uspokoić i ciągle mi się wydaje że mam kołatanie serca (udar serca , zawał bądź tym podobne) a mimo wszystko bije ono nieznacznie szybciej ...Owszem usypiam później ale nie przychodzi mi to łatwo czasami . Wiec prosze was o jakies porady jak sie mogę uspokoić albo jak uspokoic moją dzika podświadomość . ? Ja mam tylko 20 lat a juz miałem "mentalnie" z 7 zawałów i nie wiadomo co jeszcze !!

Marssel 

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 10:02   

ja gdy nie mogę zasnąć slucham muzyki tak z 30 40 min i potem oczy mi się same zamykają , spróbuj przeczytać jakas nudną książkę (lektury itp jesli nie lubisz , na mnie to działa)

me2 

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 11:02   

Pieetrek napisał/a:
Aha jeszcze mam coś takiego .. np. przed weselem miałem strasznego stresa , po pierwszym tańcu wszystko minęło było świetnie ( alkohol nie miał z tym nic wspólnego) przed poprawinami i w czasie -zero stresu luzik . z tego co zauważyłem mam wielkiego stresa przed czymś a że tak powiem w czasie i po tym czymś kompletny luzik .

widzisz to jest tak czegos sie boisz bo tego przewaznie nie znasz...przyklad , ktos sie boi wody; i gdy ten ktos wejdzie do niej , to stres minie poniewaz wie ze stach juz przezwyciezyl, poniewaz zintegrowal sie z tym...

Pieetrek 

Wysłany: Pią 02 Mar, 2012 21:57   

Marssel książka już była :D konkretnie Ogniem i Mieczem dwa tomy pięknej polskiej literatury . , Me ale we wrześniu muszę że tak powiem "zdać egzamin" bo ide do LO dla dorosłych zaczynam drugą klasę i strasznie sie tego boję . . Że spotkam się z taka głupota jak w gimnazjum że będzie to straszna powtórka z tego okresu . No i nikogo tam nie będe znać .

Odpowiedz do tematu