- zabawa z pupilem zwierzaki są kochane i każdą negatywną emocje rozbroją
- muzyka
- gitarka
- dobra komedia
- wysiłek fizyczny (to chyba powinno być na pierwszym miejscu ^^)
- święty spokój
Nie wiem, co mnie uspokaja (nie ma takie słowa, jak "odstresowuje" ), bo mało się stresuję. Jakoś tak nawet nie wiem kiedy stresu mi ubyło, lęków też, głupich myśli.
A jeśli się boję i stresuję czymś, to pomagają mi używki, papierosy, alkohol i inne. Zamiast doraźnie ćpać leki, lepiej doraźnie ćpać coś, co zadziała tak samo i przy okazji da fajnego kopa O właśnie, czyli odmienne stany świadomości mnie uspokajają, kocham je Oprócz nich muzyka, różne filmiki czy zwiedzanie stron internetowych, odlatywanie w świat fantazji (to ostatnie dzieje się bez przerwy, ale nie zawsze pomaga).
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Zamiast doraźnie ćpać leki, lepiej doraźnie ćpać coś, co zadziała tak samo i przy okazji da fajnego kopa O właśnie, czyli odmienne stany świadomości mnie uspokajają, kocham je
mam dokładnie to samo!
_________________ Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu Twojej świadomości, bezpowrotnie. Chciałabym przez judasze oczu Twoich łagodnych spojrzeć kto tam, kto jest w środku.
- Słuchanie muzyki
na kompie, późnym wieczorem
w radiu, leżąc na łóżku
w słuchawkach, idąc np. do szkoły
- Długa kąpiel
- Zabawa z pieskiem
- Ćwiczenia
np. Gra w siatkę
- Jakiś dobry film albo wciągający dokument